Valitse sivu

Ypäjän ilme

YPÄJÄ – TARINA SUOMALAISESTA PAIKASTA

Ypäjän ilme heijastaa kunnan persoonallisuutta, ponnistaen nykyisistä vahvuuksista kohti entistä monimuotoisempaa ja laaja-alaisempaa tulevaisuuden kasvukuntaa. Maanläheinen muoto- ja värikieli on kuin ypäjäläinen asukas: aktiivinen, ahkera ja ajassa mukana elävä, kehityshaluinen ja kotikunnastaan ylpeä. Omaleimaisuus ei ole itsetarkoitusta tai päälleliimattua pintakuorrutusta, se lähtee elämänhalusta ja tahdonvoimasta, aidosta kiinnostuksesta ja vastuusta niin tästä päivästä kuin myös siitä, miltä huomisen Ypäjä näyttää ja pitää sisällään.

Ypäjä on tarkoitus tehdä tunnetuksi Suomessa ja myös kansainvälisesti suomalaisen hevosen aktiivisena kotina – myös kunnan yleisilme kertoo näistä identiteetin persoonallisista peruspilareista. Kun luo katseensa Ypäjän uuteen liikemerkkiin, voi suorastaan kuulla kavioiden kopseen kaunista maaseutua halkovan Loimijoen kiemurtelevissa maisemissa, keskellä vehmaita viljapeltoja ja hyvän elämisen monipuolisia mahdollisuuksia.

Sininen väri ilmentää ypäjäläisten peruspiirteitä: rehellisyyttä ja lojaalisuutta, yhtäältä realismia, toisaalta toiveikasta suhtautumista tulevaisuuteen. Se on tuttu ja turvallinen väri, jonka varaan on hyvä rakentaa ja jonka luona on hyvä asua ja elää. Vihreys ja vehreys liittyvät olennaisesti Ypäjään – ne rauhoittavat ja antavat aikaa miettiä. Vihreä väri kertoo myös kasvusta, toivosta ja jatkuvuudesta. Se ilmentää Ypäjän kykyä ja halua elää ajassa ja rakentaa parempaa kuntaa asukkaille, yrittäjille ja vierailijoille – vuodesta toiseen.

Rento ja elämänmyönteinen tunnus ja siihen pohjautuva graafinen ilme viestivät ainutkertaisesta kunnasta ja ypäjäläisyydestä, joka hurmaa niin välittömyydellään kuin monimuotoisuudellaankin. Siinä ei ole kysymys pelkästään kunnan rajoista. Siinä puhutaan jäljittelemättömästä sielukkuudesta ja yhteisöllisyydestä, kattavista mahdollisuuksista elää, yrittää ja viihtyä. Ypäjäläisyys on itse koettava, jotta sen voisi kunnolla ymmärtää. Se valloittaa ensi sekunnista lähtien, ja sille saattaa menettää sydämensä ikuisiksi ajoiksi.