Valitse sivu

Liikunnanohjaaja tiedottaa

Ota liikunta osaksi arkea nyt keväällä!

Ota liikunta osaksi arkea nyt keväällä!
Liikuntaneuvonta Ypäjällä

Liikuntaneuvonta on maksuton palvelu, joka on tarkoitettu kaikille ypäjäläisille, jotka
liikkuvat terveytensä kannalta riittämättömästi, tarvitsevat tukea liikuntaharrastuksen
ylläpitämiseen tai haluavat tietoa Ypäjällä harrastettavista liikuntamuodoista tai ryhmistä.
Liikuntaneuvonta ohjaa sopivaan yksilölliseen liikkumiseen. Neuvonnassa voi myös
keskustella uni- ja ravitsemustottumuksista. Liikuntaneuvonnassa voidaan etsiä ja kokeilla
asiakkaan kanssa kullekin sopivia liikuntamuotoja.

Yksilöllinen liikunnanohjaus on kunnan personal trainer-palvelu
Yksilöllisessä liikunnanohjauksessa kehitetään monipuolisesti terveyskunnon osa-alueita
harjoittaen kestävyyskuntoa, liikkuvuutta, liikehallintaa ja lihaskuntoa jokaisen asiakkaan
kuntotason mukaisesti.

Ohjauksessa laaditaan liikuntaohjelma sekä tehdään yhteisharjoituksia. Ohjauksessa on
vaihtelevia liikuntamuotoja, joita asiakkaan kanssa sovitaan, mm. crosstraining-harjoittelua,
kävelyä/juoksua sekä kuntosaliharjoittelua. Yhteistreenejä on viikossa 1-2 kpl jonka lisäksi
jokainen asiakas liikkuu oman liikuntaohjelmansa mukaisesti. Yksilöllisen liikunnanohjauksen
tavoitteena on saada säännöllinen liikunta osaksi asiakkaan arkea ja lisätä ohjattavan
hyvinvointia kokonaisvaltaisesti.

Liikuntaneuvontaan ja yksilölliseen liikunnanohjaukseen voi varata ajan suoraan puhelimitse
tai sähköpostilla.
Ota yhteyttä
Liikuntakoordinaattori/liikunnanopettaja
juhamatti.jokinen@ypaja.fi
0444352012


Ypäjän maastopyöräreitti

Vähemmällä käytöllä olleita hevosreittejä on muutettu pyöräilykäyttöön. Pyöräreitti kulkee vaihtelevassa sora- ja kangasmaastossa. Reitillä pärjää maastopyörällä tai muulla leveärenkaisella pyörällä.

Reitti lähtee Leppäkorventieltä ja tulee takaisin Kartanonkyläntien kautta Ypäjän keskustan tuntumaan. Koko pyöräilyreitin pituus on 20,7km. Reitille on laitettu opasteet ja sieltä voi helposti poiketa Talastuvalla ja Kolin kodalla, johon on myös tulossa uudet opasteet. Uusi pyöräreitti löytyy myös Outdooractivesta ja Lipas- tietokannasta

https://www.outdooractive.fi/fi/route/pitkaen-matkan-maastopyoeraeily/suomi/ypaejaen-maastopyoeraereitti/804014354/?share=%7Ezxjnoynx%244ossnr3k


Liikuntaneuvonta ja yksilöllinen liikunnanohjaus alkaa taas

Liikuntaneuvonta on maksuton palvelu, joka on tarkoitettu kaikille ypäjäläisille, jotka liikkuvat terveytensä kannalta riittämättömästi, tarvitsevat tukea liikuntaharrastuksen ylläpitämiseen tai haluavat tietoa Ypäjällä harrastettavista liikuntamuodoista tai ryhmistä. Liikuntaneuvonta ohjaa sopivaan yksilölliseen liikkumiseen. Neuvonnassa voi myös keskustella uni- ja ravitsemustottumuksista. Liikuntaneuvonnassa voidaan etsiä ja kokeilla asiakkaan kanssa kullekin sopivia liikuntamuotoja.

Yksilöllinen liikunnanohjaus on kunnan personal trainer-palvelu
Yksilöllisessä liikunnanohjauksessa kehitetään monipuolisesti terveyskunnon osa-alueita harjoittaen kestävyyskuntoa, liikkuvuutta, liikehallintaa ja lihaskuntoa jokaisen asiakkaan kuntotason mukaisesti.
Ohjauksessa laaditaan liikuntaohjelma sekä tehdään yhteisharjoituksia. Ohjauksessa on vaihtelevia liikuntamuotoja, joita asiakkaan kanssa sovitaan, mm. crosstraining-harjoittelua, kävelyä/juoksua sekä kuntosaliharjoittelua. Yhteistreenejä on viikossa 1-2 kpl jonka lisäksi jokainen asiakas liikkuu oman liikuntaohjelmansa mukaisesti. Yksilöllisen liikunnanohjauksen tavoitteena on saada säännöllinen liikunta osaksi asiakkaan arkea ja lisätä ohjattavan hyvinvointia kokonaisvaltaisesti.
Liikuntaneuvontaan ja yksilölliseen liikunnanohjaukseen voi varata ajan suoraan puhelimitse tai sähköpostilla.

Ota yhteyttä
Liikunnanohjaaja/liikunnanopettaja
juhamatti.jokinen@ypaja.fi
0444352012


Hevosopiston kuntosalivuorot kuntalaisille

Hevosopiston kuntosalivuoro kuntalaisille on tiistaisin ja nyt myös torstaisin klo 18.00-20.00

Ypäjän liikuntapalvelut

0444352012

 

 

 

 

 

 

 

 


Nuorten liikuntaneuvonta alkaa

 

Syksyn 2022 uutena liikuntapalveluna aloittaa nuorten liikuntaneuvonta, joka on tarkoitettu kaikille 13-25 -vuotiaille ypäjäläisille nuorille ja nuorille aikuisille. Liikuntaneuvonta tarjoaa monipuolista neuvontaa ja ohjausta esimerkiksi liikuntaan, ravintoon, palautumiseen ja lepoon liittyen.

Ota rohkeasti yhteyttä!

Lisätiedot:
Juhamatti
p. 0444352012
Ypäjän liikuntapalvelut

 

 

 

 

 


Pumptrack-rata

Pumptrack-rata on nyt valmis. Radalle voi tulla eri kokoisilla pyörillä sekä skeitti- ja potkulaudoilla, tai vaikka rullaluistimilla. Frisbeegolfrata on myös jälleen käytössä.

Ypäjän liikuntapalvelut

0444352012

 

 

 

 


Unelmien liikuntapäivä 10.5.2022!

Unelmien liikuntapäivä 10.5. on valtakunnallinen kaikenlaisen liikkumisen päivä, johon kaikki voivat osallistua. Kyseisenä päivänä on tarkoitus tarjota Ypäjän kuntalaisille ja koululaisille liikuntaelämyksiä ja saada jokainen liikkumaan. Lisätietoa liikuntapäivän sisällöstä: Unelmien liikuntapäivä 10.5.2022


Lumikenkäily

Kunnon lumitalvi on otollinen lumikenkäilylle, kuvassa mallia näyttää yhtenäiskoulun 7b luokka. Kuntalaiset voivat tiedustella lumikenkiä lainaan liikuntapalveluista.

Ypäjän liikuntapalvelut

0444352012

 

 

 


Yksilöllinen liikunnanohjaus

Yksilöllistä liikunnanohjausta järjestetään Ypäjällä myös ulkona jokaisena vuodenaikana. Sisäliikuntatilojen ollessa kiinni raittiissa ulkoilmassa on mukava treenata.

 

 

 

 

 

 

 


Hevosopiston kuntosali suljettu

Koronarajoitusmääräyksien johdosta Hevosopiston kuntosali on suljettu ainakin 30.12.2021–12.1.2022 välisenä aikana, joten myöskään kuntalaisten vuoroa ei pystytä ko. aikana järjestämään.


Ulkojää

Pertunkaaren jää on nyt luistelukunnossa (Kiitos Karille!). Perttulan koulun jäälle pääsee myös luistelemaan. Perheen pienempien kanssa kannattaakin suunnata Perttulan jäälle, sillä Pertunkaaren jäällä saattaa olla jääkiekkopelit käynnissä.

 

Ypäjän liikuntapalvelut 0444352012

 

 

 

 


Trampoliinipuiston talvisulku

Ypäjän trampoliinipuisto on talvikauden suljettu, hyppiminen puistossa jatkuu keväällä.

Ypäjän liikuntapalvelut 0444352012

 

 

 

 

 

 


HPK-TPS peli 4.12.

Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen

Ypäjän liikuntapalvelut järjestää maksuttoman bussikyydin Pohjantähti Areenalle Hämeenlinnaan HPK-TPS peliin 4.12 lauantaina. Bussikyyti lähtee Ypäjän paloaseman pihalta klo 15.15 peli alkaa viideltä. Ilmoittautuminen nimellä tekstiviestillä numeroon 0444352012 tiistaina 30.11 klo 15.00 mennessä (alaikäiset huoltajan seurassa)

 

 

 

 

 

 

 


Ypäjän kuntoportaat

  Ypäjän kuntoportaat ovat käyttövalmiit, nyt vaan tossua toisen eteen ja portaisiin. Kiitos kaikille projektissa mukana olleille ja erityiskiitos portaiden tekijöille.   Ypäjän liikuntapalvelut 044 435 2012

 

 

 

 

 

 

 


 Hevosopiston kuntosali aukeaa!

Kysytty hevosopiston kuntosali aukeaa jälleen kuntalaisille, vuoro on tiistaisin klo 18.00-20.00.

Tiedustelut:

Ypäjän liikuntapalvelut 044 435 2012

 

 

 

 

 


 


Hyödynnä polkuja!

Hyödynnä polkuja juoksuharjoittelussa ja kävelyssä. Kuntoradalta lähtee polkuja, joilla on tehty raivaustöitä ja polkujen lähtöpaikoille on laitettu opasteita.

 

Tiedustelut:

Ypäjän liikuntapalvelut Puh. 044 435 2012

 

 

 


Trampoliini park

Ypäjän uusi trampolinpark on nyt valmis.

Trampolinpark sijaitsee urheilukentän alueella Pertunkaaressa.

Tervetuloa kaikki hyppimään!

Tiedustelut:

Ypäjän liikuntapalvelut Juhamatti Jokinen puh. 044 435 2012

 

 

 


Beach volley!

Piilikankaan beach volley kenttä on valmis! Nyt pelaamaan ja uimaan piilikankaalle!   Tiedustelut: Ypäjän liikuntapalvelut Juhamatti Jokinen Puh. 044 435 2012 juhamatti.jokinen@ypaja.fi

 

 

 

 

 

 


Ypäjän MTB-reitti on valmis!

Reitin aloituspiste on kuntoradan kulmasta, reitti on opastettu. Reitillä on haastavaa, vaihtelevaa maastoa. Tulevaisuudessa voidaan mahdollisuuksien mukaan yrittää pidentää reittiä. Reitille soveltuva pyörä on maastopyörä. Tervetuloa maastopyöräilemään!   Tiedustelut: Ypäjän liikuntapalvelut Juhamatti Jokinen Puh. 044 435 2012 juhamatti.jokinen@ypaja.fi

 

 


Treenaa tehokkaasti ulkona koko kesä!

Ypäjän urheilupuiston kuntoilupaikalla olevasta kontista löytyy välineitä toiminnalliseen harjoitteluun. Crosstraining-harjoittelussa kehität monipuolisesti kunnon osa-alueita, kuten mm. lihasvoimaa, kestävyyttä, nopeutta ja räjähtävyyttä. Kuntoilupaikalla voi treenata myös ilman kontin välineistöä. Konttiin on tarkoitus lisätä välineitä vähitellen. Avaimet konttiin voi hakea kirjastolta, ja palauttaa käytön jälkeen sinne. Kadonneesta avaimesta peritään 50e maksu. Tiedustelut: Ypäjän liikuntapalvelut Juhamatti Jokinen Puh. 044 435 2012 juhamatti.jokinen@ypaja.fi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Yksilöllinen liikunnanohjaus

Yksilöllisessä liikunnanohjauksessa liikutaan monipuolisesti tehden kestävyys-, liikkuvuus- ja lihaskuntoharjoittelua jokaisen asiakkaan kuntotason mukaisesti. Ohjauksessa laaditaan liikuntaohjelma sekä tehdään yhteisharjoituksia. Aikataulutus sovitaan yhdessä   Tiedustelut: Juhamatti Jokinen Ypäjän liikuntapalvelut Puh. 044 435 2012 juhamatti.jokinen@ypaja.fi

 

 

 

 

 

 

 


Hiihtoladut

Pertunkaaren urheilukentän keskiosaan on tehty lapsille oma latu, jossa pienimmät hiihtäjät voivat hiihtää eri hiihtotyyleillä.

Pertunkaaren urheilupuiston kaikki hiihtoladut on tarkoitettu hiihtämiseen. Ladulla ei saa kävellä eikä päästää koiria juoksentelemaan vapaana tai liikkua ladulla ylipäätään millään muulla kuin suksilla. Kuopat ja rikki mennyt latu aiheuttavat vaaraa hiihtäjille. Ladun käyttö siten, että siitä aiheutuu todellista vaaraa, on kiellettyä. Sääntöjä rikkova on vastuussa vaaran aiheuttamisesta. Pidetään siis ladut ehjinä, sopuisina ja roskattomina. Kunnioitetaan toisia liikkujia ja liikutaan hyvillä mielin.

 

 

 

 


Liikuntaa

Liikuntaneuvonta

Liikuntaneuvonta on maksuton kunnan tarjoama palvelu kaikille ypäjäläisille, jotka liikkuvat terveytensä kannalta riittämättömästi, tarvitsevat tukea liikuntaharrastuksen ylläpitämiseen tai haluavat tietoa Ypäjällä harrastettavista liikuntamuodoista tai ryhmistä. Liikuntaneuvonta ohjaa sopivaan yksilölliseen liikkumiseen. Neuvonnassa voit myös keskustella uni- ja ravitsemustottumuksista. Liikuntaneuvonnassa voimme myös etsiä ja kokeilla asiakkaan kanssa hänelle sopivia liikuntamuotoja. Liikuntaneuvonta ajanvarauksella sähköpostilla Juhamatti Jokinen – juhamatti.jokinen@ypaja.fi Liikunnanohjaaja Juhamatti Jokinen


Keilaryhmä 2019-2020 ( kausi päättyy 27.5.2020)

Syksyn ryhmän aloittamisesta tiedotetaan myöhemmin.


Liikuntavälineitä kirjastosta

Ypäjän kirjastosta on lainattavissa  myös liikuntavälineitä. Kahden viikon laina-ajalle tarjotaan mm. selättimiä, kahvakuulia, nilkka/rannepainoja, lumikenkiä, sauvakävelysauvoja, foamrollereita, jumppapallo sekä rinkkoja. Kirjaston henkilökunta toivottaa teidät tervetulleiksi tutustumaan tarjontaan! Kuntokortteja saatavilla kunnan yhteispalvelupisteeltä, kirjastolta ja vapaa-aikatoimistolta sekä Pertunkaaresta. Kuntokaudet: vk 1-17, vk 18-35 ja vk 36-52 Täytä korttiasi aktiivisesti ja palauta se aina kauden päätyttyä kunnan yhteispalvelupisteelle. Tällöin osallistut arvontaan: luvassa on hyviä, liikunta-aiheisia palkintoja! Arvonta suoritetaan pääsääntöisesti kolme kertaa vuodessa. Voittajat ilmoitetaan Ypäjäläisessä kuntokausien päätteeksi.