Valitse sivu

Kokenut konkari Forssan kaupunginhallituksen ja -valtuuston jäsen Janne Nieminen jätti vuodenvaihteessa Forssan aktiivisen kuntapolitiikan. Syynä tähän on Rakkaus ja muutto Ypäjälle. Kun asia on suorastaan ollut jo Forssan lehden etusivullakin, niin uutinenhan se ei enää ole mutta Nieminen ja Ypäjän nuoriso-ohjaajana sekä tapahtuma ja viestintävirtuoosina toimiva Eeva Lehtonen ovat olleet yhdessä noin puolen vuoden ajan. Ja nyt sitten vuoden vaihteesta tosissaan yhteisen katon alla.

Politiikka on hieno asia, mutta tämän muuttoperaation myötä Nieminen luopuu kaikista luottamustoimista ja Nieminen vetää ainakin hetken henkeä. Nyt on aikaa ottaa enemmän itselleen, omille harrastuksille ja omaan hyvinvointiin. Työn ohessa Nieminen keskittyy Ypäjällä yhteisiin harrastuksiin avovaimon Eevan kanssa. Yhteisiä harrastuksia ovat mm. koirat ja koiranäyttelyt sekä moottoripyöräily. Nieminen ajaa ja Lehtonen on kyyditettävänä.

Janne, mitä mikä Ypäjällä on hienoa? Miksi tänne kannattaa muuttaa?

”Ypäjällä on hienoa se, että tämä on mukava, ihmisen kokoinen paikka, josta löytyy kaikki tarvittava. Suurimpiin kaupunkeihin on noin tunnin ajomatka eli nuo Turku, Tampere, Helsinki, eli kertakaikkisen keskeisellä paikalla. Täällä löytyy hulppeat lenkkimaastot ja myös esimerkiksi kuntosalit sekä muita urheiluharrastusmahdollisuuksia. Lisäksi ihmiset ovat mukavia ja seutukunnallinenkin yhteistyö näkyy jo monessakin asiassa”, iloitsee Nieminen.

”Minulle tietysti se, että minulla oli täällä jo ”kaikki valmiina”, oma talo, jossa koirien kasvattaminen ja niiden hyvinvointi on otettu huomioon ja mieluisa työpaikka.”

Ei tullut edes kyseeseen, että oltaisiin muutettu täältä poispäin, sekä Janne ja Eeva tiivistävät pariskunnan ajatukset.

Kysytään vielä Rakkaudestakin.

Eeva, mikä Jannessa on hurmaavinta?

Hurmaavinta on sen tasapainoisuus, avoimuus ja hellyys. Se puhuu suoraan ja ottaa minut huomioon joka kohdassa. Janne lähtee mukaan minunkin hömpötyksiin 😃 ja vieläpä ihan hymyssä suin.

Janne, mikä Eevasssa on Hurmaavinta?

Hurmaavinta Eevassa on, että kaikki päivät ovat erilaisia ja olen yllätyksiä täynnä. On ihanaa, kun Eeva reagoi vahvasti tunteella asioihin ja kuitenkin aina löydetään se yhteinen sävel. Eeva ottaa aina myös huomioon toisen mielipiteet.

Katsotaan sitten myöhemmin, astuuko uudestaan politiikkaan mukaan. Kyllähän hän sitä seuraa tietysti vieläkin ja toimii ”taustapiruna”, Eeva kielii.

Kirjoitus on osa Ypäjän kunnan blogisarjaa. Ypäjä on Suomen hevospitäjä ja onnellisten ihmisten idyllinen asuinpaikka ja hyvä paikka rakastaa. Tavoitteemme on näyttää mallia miten kuntaelämää muutetaan