Valitse sivu

Pertun Päivien tapahtumaviikonloppu järjestetään 20.-22.2021.

Viimeinen suunnittelu palaveri pidetään 12. elokuuta Teams-kokouksena kello 18. Osallistumislinkin saat nuoriso-ohjaaja Piia Nikkilältä. Soita tai laita sähköpostia Piialle!

Jos Pertun Päivät kuljettivat ”ennen wanhaan” Kurjenmäentieltä Perttulan koululle asti, tänä vuonna päästään tutustumaan uuteen reittiin eli Papalintien ja Rajatien kierrokseen. Lenkin varrella asuvat ypäjäläiset järjestävät yhdessä pop up-henkisen pihakirppistapahtuman. Kirppiskierros kannattaa aloittaa Papalintien alusta, Perttulantie 5:stä eli entisen Siwan kiinteistön pihalta, jossa on Eläkeliiton takakonttikirppis. Myyntipaikkoja voi varata Eläkeliiton Sinikalta. Maksuttomat torimyyntipaikat Kurjemäentiellä puolestaan hoituvat kunnantalon vaihteeseen soittamalla.

Kotiseutumuseolla tuuletetaan klo 12 alkaen kansallispukuja, myöhemmin iltapäivällä muistellaan ihania Katri Helenan ikivihreitä kappaleita musiikkinäytelmässä Puhelinlangat laulaa. Kotiseutumuseolla mennessä kannattaa poiketa matkan varrella sijaitsevalle seurakuntakodille, jossa työpaja Vieteri tekee toimintaansa tutuksi, MLL järjestää ohjelmaa perheen pienimmille ja Kuusjoenkulman kyläyhdistys pyörittää kahviota.

Buffetti löytyy Ratsuhiiren kulmaltakin. Ypäjän Yllätys on Pertun Päivissä mukana monella tavalla. Liikuntaseuran kahviosta voi napata makkaran meno- tai paluumatkalla Pertunkaaresta. Omatoimipolkujuoksun lähtö ja paluu tapahtuu urheilukentän kupeesta. Jos oikaiset Liljanpolun kautta urheilukentälle, varo mäkiautoja! Lounais-Hämeen Urheiluautoilijoiden perinteiset mäkiautokisat järjestetään kello 12.

Kun mäkiautoilukilpailu päättyy kolmelta, Veteraanituvalla alkaa Osaavat opettajat-näyttely, joka järjestetään jo 15. kerran.

Ypäjä kotiseutuyhdistys on valinnut jälleen Pertun ja Kertun, jotka kukitetaan alkuillasta kunnanjohtaja Tatu Ujulan tervehdysken jälkeen. Jos kotiseutuyhdistyksen tunnustusten jako ei perheen pienimpiä puhuttele, kannattaa lapsiperheiden palata lavan ääreen viimeistään iltakuudelta, jolloin Taikuri Timo Tiikkanen viihdyttää tempuillaan kaikenikäisiä magian ystäviä.

Pertun Päivien livemusiikkiohjelman aloittaa loimaalaisduo Lehmus. Lehmuksen musiikki on raikasta suomalaista pop- ja iskelmägenreä, josta kuuluu oma ote ja soundi. Duon kokoonpano eli Mekku Mutala ja Sanna Lehti juontavat Pertun  Päivien lavaohjelman reippaalla naisenergialla. Illan toisesta musiikkishow´sta vastaa Matti Kukkarossa Pänd. Settilistalla kuullaan paitsi 70-lukua myös 2000-luvun menoraitoja.

Pertun Päivät huipentuu J&J:n keikkaan. Kesäkuussa tuoreen levyn julkaissut orkesteri palaa keikkalavoille intoa puhkuen ja siksipä yleisöllä on hyvä syy odottaa, että Jesse Villan ja Jaakko Loukkolan duo nostattaa torilavan tunnelman huippuunsa juuri ennen illan hämärtymistä. Ypäjän Yö jatkuu nuorille suunnatulla ohjelmalla.

 

Pertun Päivän tarkemmat aikataulut ja ohjelmat löydät täältä.