Valitse sivu

Ypäjällä järjestetään perinteiset Pertun Päivät ja Ypäjän yö 19.–21. elokuuta. Viikonloppu on täynnä ohjelmaa markkina-humusta musiikkiteatterilla nähtävään Lailan tähtihetket -produktioon.

Viikonloppu käynnistetään perjantaina kirkossa gospelkuoro Palavan pensaan menevällä, afrikkalaisia kai-kuja huokuvalla konsertilla. Iltayhdeksältä Karrinpuomissa alkavat Ypäjän Yllätyksen salsan tutustumistunti ja salsabileet.

Tapahtuman pääpäivän on lauantai, jolloin Ypäjän torin alueelle voi tulla heti aamusta alkaen maksutta myymään tai esittelemään oman yrityksen tai yhdistyksen toimintaa. Toripaikat varataan kunnantalon puhelinvaihteesta.

Torin lisäksi päivän aikana tapahtuu Veteraanituvalla, seurakuntakodin pihalla, Paijan areenalla, Muurosen pajassa Pajatiellä, Ratsuriihen päädyn nurkilla ja Rajatien-Papalintien alueella, jossa asukkaat järjestävät yhdessä popup-pihakirppiksiä.

Pertun Päivien monipuolisen musiikkikattauksen aloittaa loimaalainen Lehmus. Lehmus Sanna Lehden ja Mekku Mutalan dynaaminen naisduo, joka tekee omaa, raikasta ja uutta suomalaista pop-/iskelmämusiikkiaan. Heitä inspiroivat voimaantuminen, määrätietoisuus, hyvä energia sekä rakkaus musiikkiin ja esiintymiseen.

Tämän jälkeen lavan ottaa haltuun Taikuri Timo Tiikkaisen koko perheen taikashow. Show on huumorilla höystetty elämysmatka, jossa viihtyvät katsojat aina muorista muksuun ja vauvasta vaariin. Hämmästyttävät, jännittävät ja värikkäät taiat pitävät vilkkaankin yleisön otteessaan.

Taikashow’n päätyttyä lavalla jännitetään, ketkä kotiseutuyhdistys on valinnut tämän vuoden Pertuksi ja Kertuksi.

Illan musiikkipuoli jatkuu Kuudesti Syntyneen suomenkielisillä rock-covereilla. Kuudesti Syntyneen soundi koostuu omintakeisista ja savuisen pehmeistä tulkinnoista.

Lainakappaleita kuullaan myös, kun Matti Kukkarossa Pänd kipuaa lavalle soittamaan sitä poppia ja kitara-rokkia, jota aikanaan kuunneltiin c-kaseteilta ja lp-levyiltä, kuitenkaan tämän päivän musiikkia unohtamatta. Settilistalle on yltänyt lauluja mm. Beatlesilta, Rolling Stonesilta, Hurriganesilta, Juicelta tai Popedalta.

Illan päättää jokioislaistaustainen dynaaminen duo J & J.

Sunnuntaina kotiseutumuseolla järjestetään kansallispukujen tuuletus kello 11–14. Kahdelta alkaa yhteislau-lutilaisuus Laula kanssain. Ypäjän Yllätys järjestää Kartanon koululla salsan alkeet, kirkossa on Pertun Päi-vien messu kello 10.

Koko ohjelma on nähtävissä Ypäjän kunnan verkkosivuilla. Tapahtuma-alueella jaetaan myös karttoja ja ohjelmalehtisiä.

 

Lisätiedot:

Piia Nikkilä
kulttuurikoordinaattori
piia.nikkila@ypaja.fi
puh. 0505747732