Valitse sivu

Mikä on Suomen yhteisöllisin kunta? Avuliaille asukkaille jaossa 500 €.

 

Yhteisöllisyyskilpailussa hyvät teot ratkaisevat. Auttamisen sovellus Commu palkitsee avuliaita asukkaita ympäri Suomen.

Commu on kotimainen, nuorten yrittäjien rakentama käyttäjälleen ilmainen auttamisen sovellus. Sovelluksessa voi pyytää ja antaa apua lähialueen asukkaiden kanssa. Sovelluksella on yli 50,000 käyttäjää ympäri Suomen. Nyt myös ensimmäiset kunnat ja kaupungit ovat ottaneet alustan käyttöön edistääkseen yhteisöllisyyttä alueellaan. Ypäjä aloitti yhteistyön Commun kanssa jo viime kesänä.

Commun yhteisöllisyyskisa tarjoaa Ypäjän asukkaille loistavan mahdollisuuden tulla yhteen ja tehdä hyviä tekoja, vahvistaen samalla kunnan yhteisöllistä henkeä ja hyvinvointia”, kertoo Ypäjän sivistys- ja hyvinvointijohtaja Sini Lilja.

Yhteisöllisyyskisan väkilukuun suhteutetut pisteet varmistavat, että jokainen hyvä teko, suuri tai pieni, tunnustetaan ja arvostetaan – tämä korostaa yhteisöllisen vastuun ja osallistumisen merkitystä. Tärkeintä on se yhteisöllinen henki ja positiivinen vaikutus, jota jokainen osallistuja tuo kunnan elämään.

Yleisimmät auttamisen tavat Commussa ovat juttuseura ja vertaistuki, ruoka-apu, auttaminen lemmikkien hoidossa sekä arjen talkoot kuten lumien kolaaminen tai kimppakyydit.

Ypäjä, Kristiinankaupunki, Merikarvia, Karstula, Harjavalta, Pelkosenniemi ja Isokyrö ovat yhteisöllisyyden edelläkävijöitä Suomessa. Kilpailulla haluamme kannustaa alueiden asukkaita auttamaan toisiaan matalalla kynnyksellä ja palkita aktiivisesta yhteisöllisyyden lisäämisestä”, kertoo 29 -vuotias Karoliina Kauhanen, joka on yksi Commun perustajista.

 

 

Mitä enemmän yhteisöllisyyttä, sitä enemmän hyvää

 

Kilpailuaika on 5.2.-28.5.2024. Kilpailun voittaja julkistetaan Kansainvälisenä Naapuripäivänä 28.5. Kilpailun mittarina toimii alueella Commussa tehdyt hyvät teot, asukaslukuun suhteutettuna. Kunta, jonka asukkaat ovat olleet ahkerimpia auttajia ja keränneet hyvillä teoillaan eniten pisteitä, voittaa palkintopotin. Commu koostaa joka kuun lopussa julkisen raportin siitä, mikä alue johtaa.

Jokainen Commuun luotu auttamisen ilmoitus, oli se sitten avunpyyntö tai avun tarjous, kerryttää pisteitä. Lisäksi pisteitä saa aloitetuista keskusteluista. Eniten pisteitä saa kun käy auttamassa naapuria esimerkiksi koiran ulkoilutuksessa tai kaupassa käynnissä ja vahvistaa sen Commun kautta”, Kauhanen kertoo.

Nyt kannattaa panostaa yhteisöllisyyteen, sillä jokainen mukaan liittynyt kunta kerryttää palkintopottia 100€. Voittavan kunnan asukkaat saavat päättää itse, miten käyttävät palkinnon.

Voittopotilla voisi esimerkiksi perustaa lähikouluun stipendin, jolla palkitaan avuliaita koululaisia hyvistä teoista”, Kauhanen kertoo. “Laitetaan yhdessä hyvä kiertämään!”

 

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Commu App

Karoliina Kauhanen
Perustaja
0403614070
karoliina@commuapp.fi
www.commuapp.fi

 

Ypäjän kunta

Sini Lilja
sivistys- ja hyvinvointijohtaja
Ypäjän kunta
0505747744
sini.lilja@ypaja.fi

 

Mia Metsäranta
hyvinvointikoordinaattori
Ypäjän kunta
0504431181
mia.metsaranta@ypaja.fi

 

Commu on kolmen nuoren yrittäjän rakentama mobiilisovellus, jossa voi pyytää ja antaa apua. Commussa yksityishenkilöt, yhdistykset ja yritykset kohtaavat toisensa auttamisen, talkoilun ja vapaaehtoistyön merkeissä. Commuun on jo rekisteröitynyt yli 50,000 käyttäjää ympäri Suomen. Commu tarjoaa yrityksille helpon tavan tehdä vapaaehtoistoimintaa ja osallistaa henkilöstöä hyviin tekoihin, sekä yhdistyksille tavan löytää vapaaehtoisia ja hallinnoida vapaaehtoistoimintaa. Kunnille Commu tarjoaa valmiin naapuriapualustan, jossa asukkaat voivat pyytää ja antaa apua, lisäten yhteisöllisyyttä ja vähentäen yksinäisyyttä. Lataa Commu nyt!