Valitse sivu

Laajennetut aukioloajat ja omatoimikirjasto

Käytössä maanantaista 21.3.2022 alkaen.

Ypäjällä sekä muissa Louna-kirjastoissa otetaan käyttöön kirjastojen laajennetut käyttöajat maanantaina 21.3.2022. Omatoimikirjaston mahdollistamien laajennettujen käyttöaikojen myötä kirjastopalvelut ovat kuntalaisten käytettävissä maanantaista sunnuntaihin joka päivä klo 7:00-21:00. Kirjastoa voi täten käyttää omatoimisesti varsinaisten palveluaikojen ulkopuolella, kun henkilökuntaa ei ole talossa paikalla.

 

Omatoimikirjaston käyttö

Omatoimikirjasto tarkoittaa sitä, että asiakas voi käyttää kirjaston palveluita silloin, kun henkilökuntaa ei ole paikalla. Omatoimen käyttöä varten täytyy ensin hakea henkilökohtaista omatoimikirjaston käyttöoikeutta kirjaston asiakaspalvelusta. Alle 15-vuotiaalle asiakkaalle käyttöoikeuden hakee hänen huoltajansa. Huoltaja vastaa, että alle 15-vuotias noudattaa omatoimikirjaston käyttösääntöjä. Käyttöoikeutta voi hakea minkä tahansa Louna-kirjaston asiakaspalvelupisteestä ja se myönnetään samalla kaikkiin Louna-kirjastoihin eli Ypäjälle, Forssaan, Humppilaan, Jokioisille ja Tammelaan.

Kirjastoon kirjaudutaan lukemalla kirjastokortti ulko-ovella sijaitsevassa lukijalaitteessa, johon näppäillään käyttöoikeuden yhteydessä saatu henkilökohtainen tunnusluku. Onnistuneen sisäänkirjautumisen jälkeen ovi avautuu sähköisesti. Ypäjän kirjastossa kulku omatoimiaikana tapahtuu sivuoven kautta, jonka yhteydessä sijaitsee myös invarappi. Kulku on esteetön.

Kirjastossa on käytössä automaatti, joilla asiakas voi lainata, palauttaa ja uusia lainoja sekä tarkastella asiakastietojaan. Asiakas voi lisäksi saapumisilmoituksen saatuaan noutaa varaamansa aineiston varaushyllystä ja lainata sen automaatilla.

Palveluaukioloajan päättyessä ne kirjastotilassa olevat asiakkaat, jotka jatkavat asiointiaan omatoimiajalla, kirjautuvat automaatilla kirjastokorttia ja tunnuslukua käyttäen.

 

Palveluajat

Palveluajalla tarkoitetaan sellaista kirjastoaikaa, jolloin kirjastossa on henkilökuntaa paikalla. Omatoimikirjaston käyttöönoton myötä palveluajat eivät Ypäjällä vähene, vaan kokonaistuntimäärä pysyy samana. Pieniä muutoksia nykyiseen tulee siinä, miten palveluajat eri viikonpäivinä ja kellonaikoina sijoittuvat. Maanantaista 21.3. lähtien henkilökuntaa on palveluaikojen puitteissa paikalla seuraavasti:

ma klo 13–19
ti-to klo 10–16
pe klo 13–16

 

(Päivitetty 15.3.2022)