Valitse sivu

Ypäjän Hevosopisto

Hevosopisto on Ypäjän kunnassa sijaitseva hevosurheilun valtakunnallinen valmennuskeskus sekä alan suurin oppilaitos. Se on yleishyödyllinen osakeyhtiö, jonka omistavat Suomen valtio, Suomen Hippos ry ja Suomen Ratsastajainliitto ry, Forssan, Jokioisten ja Ypäjän kunnat. Oppilaitos toimii valtioneuvoston luvalla ja opetusministeriön valvonnassa.

Hevospistolla voi suorittaa toisen asteen ammatillisen koulutuksen ja opiskella koko hevosalan polun perustutkinnosta erikoisammattitutkintoon saakka. Hevospisto järjestää myös ammatillista täydennyskoulutusta hevosalaan liittyen. Osa koulutuksesta on suunnattu tutkinnon suorittaneille ja osa koulutuksesta on avointa kaikille aiheesta kiinnostuneille. Valmennuskeskuksen kilpailu- ja valmennustoiminta tarjoaa oppimiselle erinomaiset puitteet.

Hevosopisto Oy toimii Ypäjällä yli 300 hehtaarin alueella, josta osan omistavat Luonnonvarakeskus (LUKE) ja Metsähallitus. Samalla alueella ja yhteistyössä Hevosopiston kanssa toimivat Osaamiskeskus Hippolis, Suomen Hevosurheilumuseo, LUKE, Ypäjän Hevossairaala Oy ja eläinnäytteisiin erikoistunut laboratorio Ellab.

Ypäjän hevosopistoon voit tutustua tarkemmin heidän nettisivuillaan http://www.hevosopisto.fi.