Jätehuolto

Jätelain (646/2011) mukaan jokaisen vakituisessa tai vapaa-ajan käytössä olevan kiinteistön on kuuluttava jätteenkuljetuksen piiriin. Jokaisella kiinteistöllä on oltava oma tai naapureiden kanssa yhteinen jäteastia, jonne kiinteistön jätteet voidaan laittaa.

Jokaisen asukkaan tulee itse tehdä sopimus oman jäteastian tyhjennyksistä alueella toimivan jätteenkuljetusyrittäjän kanssa. Yrittäjä laskuttaa kiinteistöä yrittäjän ja kiinteistön tekemän sopimuksen mukaan.

Jätteenkuljetusyrittäjien yhteystiedot löytyvät mm. Loimi-Hämeen Jätehuolto Oy:n sivuilta.

Jätelautakunta

Forssan kaupungin jätelautakunta toimii Loimi-Hämeen Jätehuolto Oy:n yhteistoiminta-alueella alueen kuntien yhteisenä jätelain 23 §:n mukaisena jätehuoltoviranomaisena. Loimi-Hämeen Jätehuolto Oy:n yhteistoiminta-alueeseen kuuluuvat Akaa,  Eura, Forssa, Huittinen, Humppila, Jokioinen, Koski Tl, Loimaa, Oripää, Punkalaidun, Sastamala (pois lukien Suodenniemi ja Mouhijärvi), Somero, Säkylä, Tammela, Urjala ja Ypäjä.

Usein kysyttyä:

  1. Kuinka usein jäteastia tulee tyhjentää?
    Kiinteistön jäteastian tyhjennysväli on taajamassa kesäaikana 2 viikkoa (viikot 18-40) ja talviaikana 4 viikkoa (viikot 41-17). Haja-asutusalueella tyhjennysväli on ympäri vuoden 4 viikkoa. Mikäli kiinteistöllä syntyvät biojätteet kompostoidaan tai erilliskerätään, voidaan jäteastian tyhjennysväliä pidentää hakemuksesta 8 viikkoon. Tyhjennysvälin pidennyshakemuksen voi täyttää jätelautakunnan sivuilla.

     

  2. Mitä jätehuolto maksaa?
    Oman jäteastian tyhjennysmaksun lisäksi asukkaan maksettavaksi tulee jätehuollon perusmaksu, jonka laskuttaa Loimi-Hämeen Jätehuolto Oy. Perusmaksulla katetaan kaikki kuntalaisille tarjottava palvelu (kierrätyspisteet, neuvonta, jäteasemat, lain vaatimien rekistereiden ylläpito, vaarallisten jätteiden vastaanotto kotitalouksilta, jätehuollon kehittäminen ja suunnittelu) sekä jätehuoltoviranomaisen toiminta. Jäteastian tyhjennysmaksua lukuun ottamatta asumisen jätehuoltoon liittyvät maksut ovat julkisia ja niiden suuruudesta päättää jätehuoltoviranomainen eli jätelautakunta.

     

    3. Kompostointi-ilmoituksen tekeminen
    Elintarvikejätteille tarkoitettu kompostori tai bokashi-menetelmä vaativat aina kompostointi-ilmoituksen.

    Puutarhajätteen kompostoinnista ei tarvitse tehdä ilmoitusta. Ilmoitusvelvollisuus koskee koko Loimi-Hämeen Jätehuollon toimialuetta, niin vakituisia kuin vapaa-ajanasuntoja.

    Ilmoituksen voit tehdä jätelautakunnan nettisivuilla tai LHJ:n nettisivuilla.

    Kompostointi-ilmoitusta ei voi tehdä ennakkoon, vaan vasta silloin, kun kompostori on hankittu kiinteistölle.

    Huomioithan, että kompostoreita ei tyhjennetä ulkopuolisen toimijan (esim. LHJ) toimesta, vaan asukas vastaa itse kompostorinsa tyhjentämisestä sekä muista kompostointiin liittyvistä huoltotoimenpiteistä. 

 

YHTEYSTIEDOT

Jätelautakunta

Forssan kaupunki, Jätelautakunta PL 62, 30101 Forssa
jatelautakunta@forssa.fi

Salla Alapirtti

Jätehuoltopäällikkö

040 1724 081
salla.alapirtti@forssa.fi

Katja Pouta

Jätehuoltosuunnittelija

040 6434 129
katja.pouta@forssa.fi

Marianne Aro

Jätehuoltoneuvoja

050 3489 776
marianne.arvo@forssa.fi

Loimi-Hämeen Jätehuolto

03 424 26 22 arkisin klo 9-15
asiakaspalvelu@lhj.fi

LINKIT

”Aurinko ja  tähtitaivaskin ovat kirkkaampia Ypäjällä.”

Ypäjän tarinakilpailu